GHH golden retriever kölyök jelentkezési űrlap

 

Elérhető golden retriever kölykök

Jelenleg nincs elérhető kiskutya kennelünkben. A következő almot 2024. őszére tervezzük.

Golden retriever kölyök - tervek

Ha valaki szeretne a jövőben egy GHH kölyök gazdija lenni, a  „kölyök jelentkezési űrlapon” jelentkezhet a várólistára. Ez természetesen még nem jelent elköteleződést, nem is kezeljük akként.

Sajnos a korábbi jelentkezési űrlapunk nem működött jól, utólagos visszajelzésekből derült ki, hogy számos jelentkezés nem jutott el hozzánk. 🙁 Ha valakivel nem vettük fel a kapcsolatot az űrlap kitöltése után – ez állt a háttérben.  

Eladó törzskönyvezett golden retriever kölykök

Kölykökről, leendő párosításokról bővebb információkat az Elérhetőség Menüpont alatt kérhettek.

Milyen egy GHH Kölyök?

A Golden Heart Helper kennelben jól tudjuk, hogy mindenki jó küllemű, igazi retriever temperamentumú és természetesen egészséges, akár segítő célra is alkalmas golden retrievert szeretne. 

Eddigi tapasztalatunk, a fajta iránti szeretetünk és szakmai tudásunk biztosíthat arról, hogy a mi kölykeink megütik ezeket a követelményeket! 

Azonban mielőtt eldöntöd, hogy biztosan tőlünk szeretnél-e kölyköt vásárolni, javasoljuk, hogy a következő kérdéseknek mindenképp járj utána és informálódj a fajtát illetően és érdeklődj nyugodtan egy, a fajtához értő embertől!

Egy becsületes és lelkes tenyésztő minden kérdésedre pontos választ fog tudni adni!

Hogyan fejlődnek a GHH kölykök nálunk?

Kennelünkben természetesen MINIMUM nyolc hetes kort betöltően Gazdisodhatnak kölykeink. Mivel a minőségi tenyésztés, és nem a tömeggyártás hívei vagyunk, így minden almunkra állandó időt tudunk szentelni, melyet kiemelten fontosnak is tartunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a kölykeink korai szocializációjára. A 3 napos kort betöltő temperamentum teszt is azt a célt szolgálja, hogy amit akkor megtudunk a kölyökről, annak megfelelően legyen fejlesztve, szocializálva; így mire a kis golden retrieverek „kirepülnek”, már emberekhez és kutyákhoz és komplex szituációkra, valamint speciális eszközökre és hangokra is szoktatva lesznek. A hat hetes teszttel megismerjük a kicsik jellemét, visszatekintést kapunk arra, hogy a 3 napos teszt óta „mivé is vált” az adott kölyök, így részletesen tájékoztatni tudjuk a leendő gazdikat, hogy mire számíthatnak egy-egy kölyöknél egy adott szituációban.

A kölyök felmenői mentesek a genetikailag öröklődő betegségektől?

A golden retrieverekre is igaz, ami minden kutyafajtára, hogy a szülők/felmenők egészsége nagy mértékben meghatározza a kölykök egészségét és jövőjét is. 

Mindig kérdezd meg a kiválasztott tenyésztőtől, hogy a kutyái öröklődő betegségekre szűrve vannak-e és nyugodtan meg is kérheted a tenyésztőt, hogy mutassa meg ezeket a hivatalos szűrési eredményeket. Amennyiben nem rendelkezik ilyen szűrési eredményekkel, akkor VIGYÁZAT!!! NEM TENYÉSZTŐVEL ÁLLSZ SZEMBEN! 

A GHH kennelben csak és kizárólag a szűrhető öröklődő betegségektől mentes kutyákkal tenyésztünk, valamint igyekszünk csak temperamentum és karakter tesztelt, illetve vizsgázott terápiás segítő kutyákat tenyészteni és tenyésztés alá vonni!

Az általános egészségügyi szűrések mellett, melyet hazánkban minden állatnak meg kell kapnia (kötelező oltások, chip, parazita és baktériumok elleni külső és belsőleges védelem, általános labor, stb.) az általunk tartott fajtánál megkövetelt feltételek mellett, a Magyar Terápiás Szövetség és a Magyar Retriever Kör által megkövetelt egészségügyi feltételeknek is megfelelünk.

A golden retriever tenyésztési szabályzatában megkövetelt kötelező szűrések:

http://retrieveregyesulet.hu/wp-content/uploads/2017/11/MRVE_TENYESZTESI_SZABALYZAT.pdf

A golden retrieverek felé elvárt kötelező szűréseket, feltételeket és szabályzatot a Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület honlapjáról linkeltem.

http://retrieveregyesulet.hu/

A terápiás kutyák vizsgaszabályzata, valamint a számukra megkövetelt kötelező szűrések:

https://matesze.hu/documents/document/segitokutyakkal-szemben-tamasztott-allategeszsegugyi-kovetelmenyek-document-202101261956.pdf

A Terápiás kutyák felé elvárt kötelező szűréseket, feltételeket és szabályzatot a MATESZ honlapjáról linkeltem.

https://matesze.hu/ 

Minden kutyánk szűrési eredményeit megtalálod a weboldalunkon!

 

Milyen lesz a GHH kölykök temperamentuma, karaktere?

A kölyök temperamentumát két fontos tényező határozza meg:

  • Az első a genetikai tényező, amit a felmenőktől örököl. 

A GHH golden retriever kennelben lehetőséget biztosítunk, hogy meglátogasd és megnézd a felnőtt kutyáinkat, valamint a terápiás segítő munkájukba is betekinthetsz, nem csak az éves szakmai nyílt programokon, hanem egyéni időpont egyeztetés után is. 

Azon dolgozunk, hogy tenyészetünkben minél több segítő kutyának alkalmas egyed  szülessen, melyet születésük 3. napján, valamint a 6 hetes korban tesztelünk! Figyelembe vesszük az intelligenciát, aktivitást, szociális és fizikai érzékenységet, önállóságot, karaktert, valamint azt is, hogy milyen jellemű kutya illene be leginkább a már meglévő falkánkba! Végül, de nem utolsó sorban azt is figyelembe vesszük a kiválasztáskor, hogy milyen küllemi adottságokkal rendelkezik, illetve a jövőben milyen terápiás csoportba lenne leginkább szükség egy kutyusra? 

Egy idősek otthonába pl. nem fogunk egy maximumon pörgő, inkább természetben dolgozni akaró egyedet kiválasztani. Tehát nálunk a tenyésztésbe vonás sokkal komplexebb, már a kölyök 3 napos korától kezdve, figyelembe véve készségeit és képességeit, egyéni igényeit.

  • A második tényező a tartás, a maximumra törekvő értelmi – érzelmi és fizikai szocializáció és kiképzés.

 

Milyen tenyésztői támogatást kapunk a GHH kenneltől?

Tenyészetünk legfontosabb célja a tőlünk kikerült kutyák jólétének biztosítása, valamint a jellemük alapján a tökéletes Gazdi kiválasztása számukra. 

Mi segítettük őket a világra, úgyhogy életük végéig felelősséggel tartozunk értük. 

Az ajtónk mindig nyitva áll kutyáink és gazdáik előtt, amiben csak tudunk, segítünk. 

Ha segítő és terápiás célra lenne a kölyök igény, természetesen a kiképzésben is nagyon szívesen segítünk.

Leendő Gazdijaink egy közösen aláírt szerződéssel távoznak tőlünk, melyben minden egyéni és általános részlet megtalálható. 

Mi garantálja a minőséget?

A GHH kennel egy hivatalosan engedélyezett kutyatenyészet, valamint terápiás segítő kutyáink a 2009/SZMM rendelet követelményeinek eleget tevő, különleges tehetségek. 

Nem „általános” gazdik vagyunk, kutyáink mind általunk kiképzett vizsgázott segítő kutyák, így bátran kijelenthetem, minden rezdülésüket ismerjük és szavak nélkül is megértjük egymást. 0-24 együtt élünk, itthon is és a munkahelyen is. Sokszor bevásárolni, postára menni, vagy bármilyen hétköznapi dologra is elkísérnek minket. 

Mit tartalmaznak az áraink?

A nálunk született kölykök azonos áron kerülhetnek eladásra. 

Az ár nem változik a kölyök vásárlási céljától, kiválasztási vagy foglalási sorrendtől függően sem. 

Indok: úgy véljük, egy tenyésztési célra alkalmas kölyök LEGALÁBB olyan fontos és nagy jövő elé néz leendő gazdijánál, mint egy segítő célra vásárolt kölyök. 

Nálunk nem a Gazdi választ elsősorban kölyköt magának, hanem a két temperamentum teszt alapján, a Gazdik életmódbeli szokásai, életkörülményei alapján mi választunk kölyköt számukra. Természetesen vannak kivételek, amikor pl. kirívóan fontos okkal rendelkezik a gazdi. 

Kérlek, ha kölyköt szeretnél tőlünk, töltsd ki a „Kölyök Jelentkezési Űrlapot”, hogy a legjobb tudásunk szerint tudjunk neked kölyköt vagy jövőbeli párosítást ajánlani.

FCI törzskönyv

Minden tőlünk származó kutyára büszkék vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy minden kutyának jár a származási lap, vásárlási céltól függetlenül. Törzskönyv nélkül nem kerül ki kutya a kennelünkből!

 

Microchip

 

Magyarországon a kutyák chippeltetése KÖTELEZŐ. 

A kölykök 6 és 8 hetes koruk között kapják meg a chipjüket, így a chip regisztrációja során a tenyésztői adatai lesznek megadva. 

Ne felejtsd el meglátogatni az állatorvosodat és megváltoztatni a chip adatait a sajátodra!

 

Egészségügyi garancia – szerződés szerint

 

Minden tenyésztésbe vont kutyánk egészségügyi szűrésekkel rendelkezik és örökletes betegségektől mentes. Ezen felül bizonyos egészségügyi garanciát biztosítunk, amelyet szerződésben rögzítünk.

 

Örök életre szóló tenyésztői garancia – szerződés szerint

 

Tenyészetünk legfontosabb célja a tőlünk kikerült kutyák jólétének biztosítása, a kutyának megfelelő tökéletes Gazdi kiválasztásával. 

Ha a tulajdonos bármi oknál fogva nem tudja vagy nem szeretné a kutya további tartását biztosítani, a GHH kennel segít a kutya elhelyezésében, vagy visszaveszi azt. További ezzel kapcsolatos felmerülő kérdéseket szerződésben rögzítünk.

 

Kölyök alapképzés – komplex szocializációs program (KSZP)

 

Fontosnak tartjuk, hogy felkészítsük a kölykeinket az új, végleges otthonukra. Egy komplex szocializációs program keretein belül próbáljuk segíteni a leendő gazdik dolgát azzal, hogy már az emberekhez és más állatokhoz, pórázhoz, különböző zajokhoz, szituációkhoz, speciális eszközökhöz szoktatott kölyköt biztosítsunk számukra. Tenyészetünk egyik legkidolgozottabb fejlesztő és szocializációs programja, mely országszinten egyedülálló!

 

 

Teljes oltási és élősködő mentesítő program

 

Kölykeinket a három kötelező oltás után (parvo + kombinált + kombinált) gazdásítjuk. Amennyiben a kölyök külföldre utazik, megkapja a veszettség elleni és lehetőség szerint a parvo ismétlő védőoltását is. A kölykök a kötelező élősködő mentesítő programon is átesnek, valamint nyolc hetes korukig kétszer is megtapasztalhatják a kutyakozmetika szépségeit. 

 

Kiváló minőségű élelem és táplálékkiegészítők

 

Egy nagy testű kutya felnevelése nem könnyű feladat. A rossz élelem vissza nem fordítható egészségügyi problémákhoz vezethetnek! Kölykeink számára a legjobb minőségű élelmet biztosítjuk, melyet szőrápoló és ízületvédő étrendkiegészítőkkel támogatunk.

 

Örök életre szóló tenyésztői támogatás

 

A GHH kölykök tulajdonosai bármikor, bármi nemű kérdésükkel és problémájukkal bizalommal fordulhatnak hozzánk. Teljes körű tanácsadással biztosítjuk a kutya és a tulajdonos közötti harmonikus kapcsolatot és együttélést. 

 

Kölyök csomag: szuper prémium minőségű kutyatáp és egyéb fontos kiegészítők

 

Kölykeink a Purina ProPlan Puppy tápon nevelkednek és szeretnénk, ha az új otthonában is ezt kapná, ezért a kölyökcsomagban több napra elegendő tápot is biztosítunk, ha esetleg nem ért időben haza a Kölyök számára a zsák táp. Ha ez a tápot valami oknál fogva nem találja a kedves Gazdi megfelelőnek, szívesen segítünk és ajánlunk mást. Azonban a kölykök tápváltása időbe telik, így hasznos lehet az ajándék táp.

A csomagban egy részletes elméleti és szakmai anyagot is kap a Gazdi, nyomtatott verzióban, illetve a saját kis kölykéről egy egész mappányi információt is, melyet megtarthat örök életére. 

A kölyök csomag további termékei meglepetés, de az biztos, hogy csupa hasznos dologgal szeretnénk nektek kedveskedni, hogy még könnyebben indulhasson az új, közös életetek! 😊